Strategii pentru a vă construi o cameră de film acasă perfectă

O cameră de film în casă este adesea scopul final al renovării casei. După ce ați finalizat sarcina necesară în repararea ferestrelor sau instalarea pardoselilor și a pardoselii, este timpul să căutați contul de economii și să vă concentrați pe probleme mai importante: cerințele dvs. de divertisment. Cine nu are nevoie de un cinematograf în camera de acasă?

O sală de film într-o casă nu este o canapea și un ecran în interiorul unei zone. Dacă intenționați să o faceți corect, va trebui să îndepliniți câteva cerințe minime, cum ar fi controlul luminii din exterior și difuzarea unei imagini suficiente. Aceste cerințe sunt aplicabile ecranelor și videoproiectorelor, precum și televizoarelor cu ecrane plate mari.

 1. Puteți face din camera dvs. de film un spațiu dedicat

Un home theater este un spațiu care este destinat exclusiv vizionarii de filme pe un ecran mare. Asta înseamnă că foarte puține alte activități au loc în sala de cinema, cu excepția activităților legate de ecran. Proiecția este acum un lucru mult mai mult decât înainte, datorită serviciilor de streaming precum Amazon Prime, Netflix și Hulu, filmelor BluRay, jocurilor video și televiziunii tradiționale prin cablu sau prin internet.

Dacă sistemul home theater este partajat cu alte zone Experiența cinematografică este diminuată. Dacă teatrul care nu este dedicat are un plan deschis împreună cu spațiu de bucătărie, sunetele de gătit și mirosurile preiau controlul. Când cinematograful este zona de zi, alții pot fi în cale, iar lumina devine greu de controlat.

Dormitoarele de rezervă pot funcționa ca săli de film. Cu toate acestea, ar trebui să fie suficient de lungi pentru a asigura spațiul adecvat de pe ecranul de proiecție, special pentru videoproiectoarele. În cel mai extrem caz, proiectorul necesită 14 picioare pentru a proiecta o imagine cu o diagonală de 150 de inchi, dar sunt disponibile și proiectoare cu rază scurtă.

 1. Controlați lumina ambientală

Lumina ambientală se referă la lumina care nu este necesară. Lumina ambientală este lumina care provine din exteriorul cinematografului, precum lumina de la ferestre, din interiorul și din jurul ușilor sau din lumina artificială din interiorul spațiului.

Când îți remodelezi casa este un efort constant de a crește cantitatea de lumină naturală. Sălile de film din casă sunt locuri în care ați dori să obțineți opusul. Ați dori mai puțină lumină și nu mai mult.

Sângerarea luminii ucide imaginile de proiecție video. De asemenea, ecranele cu ecran plat, care sunt mai luminoase, sunt mai bine cu iluminare ambientală mai scăzută.

Pentru aspectul videoproiectorului, veți avea nevoie de proiectorul potrivit, cu o evaluare bună în lumeni, atunci când aveți niște surse de lumină pe care nu le puteți controla. Cu toate acestea, cel mai bun mod de a combate lumina ambientală este să o blocați de la început, selectând o cameră cu o cantitate redusă de iluminare, cum ar fi subsolul. Dacă acest lucru nu este posibil, restricționați sursa de lumină cu perdele sau umbre care blochează umbra.

Cu multitudinea sa de lumini intermitente și afișaje statice, sistemul A/V al cinematografului este de obicei cea mai mare sursă de lumină. Un spațiu A/V închis și ventilat va putea bloca toată lumina nedorită.

 1. Controlați sunetul ambiental

Sunetul ambiental se referă la sunetul nedorit care vine din afara cinematografului de acasă. Chiar dacă reușești să găsești o cameră pentru home theater, sunetele care emană din exterior strică frecvent experiența.

Mașina de spălat vase, uscătoarele și mașinile de spălat rufe, oamenii din camere diferite, sunetele din bucătărie, țevile și sunetele emise din exterior sunt doar câteva exemple de zgomote care nu fac parte din casă, care ar putea distruge și distruge sunetul home theater.

 • Crearea unui spațiu desemnat va fi prima ta pasă către gestionarea zgomotului exterior. Cu toate acestea, trebuie să treceți câțiva pași mai departe.
 • Izolați fonic spațiul dvs. adăugând un alt strat de gips-carton sau înlocuindu-l cu un panou de perete care reduce sunetul, cum ar fi QuietRock.
 • Înlocuiți ușile tubulare pe care le aveți cu uși solide.
 • Instalați perdele mai groase și mai robuste. De asemenea, vor bloca lumina și vor prelua sunetul.
  Umpleți crăpăturile cu calafăt.
 1. Creați un rack adecvat pentru componente A/V

Rackurile pentru componente audio-vizuale, cunoscute și sub denumirea de rack-uri A/V, sunt punctul principal al componentelor pe care le utilizați ca surse. Considerați suportul A/V ca fiind creierul central care controlează toate activitățile legate de divertisment din sala de film.

Componentele sursă, cum ar fi componente precum o cutie de cablu pentru player BluRay și o cutie de streaming media de rețea (cum ar fi Roku), și tunerul home theater funcționează din acest punct.

Este esențial ca rack-ul (sau stiva) să fie plasat lângă o priză care este alimentată electric și trebuie să puteți conecta cablul sursei Ethernet pentru a asigura o conexiune neîntreruptă și fiabilă. Nu așezați componentele rack-ului sistemului dumneavoastră A/V pe priza GFCI decât dacă sunteți solicitat de codul electric.

 1. Aerisiți corespunzător rack-ul A/V

Rackurile pentru componenta A/V trebuie să fie ventilate corespunzător, deoarece componentele produc căldură și pot fi deteriorate dacă acumularea de căldură este excesivă.

Rafturi metalice pentru A/V pot fi achiziționate care sunt cu aer condiționat atât în ​​față, cât și în spate. De asemenea, vă puteți construi propriul rack pentru A/V și vă puteți construi propriul rack.

Rack-ul trebuie să fie suficient de puternic pentru a susține componentele electronice. De asemenea, ar trebui să fie deschis din față spre spate și pe lateral, dacă puteți. Folosiți o rețea metalică pentru a crea o platformă ideală pentru dispozitivele electronice pentru a crește circulația aerului.

 1. Creați camera de film ca un cinematograf

Care este viziunea ta ideală despre un cinema în casa ta? Pentru unii își imaginează cinematograful tradițional, cu peretele de catifea roșie, aplice, lumini, precum și scaune cu etaje și un aparat de făcut floricele.

Teatrele mai vechi în uz comercial au podele înclinate, în timp ce cele moderne au scaune complicate, cu o înclinație abruptă.

Etajarea scaunelor pentru cinematografele de acasă este destul de simplu de construit folosind un cadru format din grinzi din scânduri de două pe șase sau două pe 8 așezate pe margine. Placajul interior de trei sferturi de inchi este partea de sus, iar mocheta se așează pe placaj.

 1. Proiectați un sistem de iluminat robust și flexibil

Controlul luminii cinematografului se referă la capacitatea de a stinge și aprinde luminile sau de a diminua iluminarea în cinematograf.

Soffiturile, variatoarele de lumini de frânghie și chiar iluminatul încastrat alcătuiesc fundația multor săli de home cinema. Sofiturile sunt lungi, tăvi care stau aproape de tavan, care se desfășoară de-a lungul perimetrului încăperii și sunt de obicei împodobite cu corpuri de iluminat din frânghie.

Iluminatul mic încastrat poate fi poziționat pe partea inferioară a intradoselor sau pe tavan, pentru a se reflecta în jos pentru a crea aspectul tradițional de home theater. Asigurați-vă că păstrați majoritatea acestor lumini în fața ecranului pentru a preveni degradarea experienței de vizionare.

 1. Limitați obiectele reflectorizante

Orice lucru care nu este ecranul și care reflectă lumina înapoi către privitor ar trebui să fie redus la minimum sau eliminat.

Acest lucru implică faptul că vopseaua dvs. trebuie păstrată la un luciu mai scăzut și ar trebui să fie mată sau plată. Balamalele strălucitoare, corpurile de iluminat pentru clanțe, trusele de tăiere a luminii încastrate, registrele de încălzire a contoarelor și șemineele sunt toate de evitat în zona critică care se află între ecran și ochi.

Dacă aveți suprafețe reflectorizante, ați putea lua în considerare posibilitatea de a le reduce strălucirea prin pulverizarea lor cu culori închise mate. Pentru întrerupătoarele de lumină și husele de perete pentru prize, le puteți șlefui ușor folosind hârtie abrazivă cu granulație fină, care va reduce luciul. Apoi, curățați-le bine. Apoi, aplicați două straturi de vopsea spray mată.

O altă opțiune este șlefuirea pereților fără vopsire. Slefuirea elimina luciul neatractiv.

 1. Planificați pentru a asigura așezarea și vizualizarea adecvate

Nu ar trebui să existe nimeni în camera de filmare, ar trebui să poată vedea ecranul obstrucționat sau prea aproape sau departe. Scaunele pe niveluri sunt o opțiune reală și este posibilă doar într-un cinematograf special conceput pentru aceasta. Problema blocării este abordată prin ridicarea scaunelor din spate pe platforme. O creștere modestă de 6 inci este suficientă pentru a elimina liniile de vedere.

Distanța față de afișaj este determinată de dimensiunea camerei , precum și de ce dimensiune a imaginii doriți. Pentru televizoarele cu ecran plat, camera dvs. ar putea fi capabilă să încapă până la 55 de inchi de ecran înainte ca cel mai apropiat rând de telespectatori să înceapă să fie copleșit.

 • Scaunele nu trebuie să fie locuri speciale într-un home theater care poate costa mii de dolari. Orice scaun confortabil și cu fața în față, fără spătar înalt care să blocheze vederea în spate, poate face treaba.-
 • Controlați sunetul în camera dvs. de film acasă
  Sunetul home theater-ului sare în jurul tavanului, pereților și podelei. Este esențial să reduceți această respingere pentru a crea calitatea perfectă a sunetului pentru home theater.
 • Dacă mocheta de la perete la perete nu este stilul tău, o vei aprecia în home theater, deoarece ajută la reducerea sarituri în sunet.
 • Draperiile și alte materiale moi pot fi atârnate pe pereți.
 • Scaunele moi și pernoase pot absorbi sunetul mai bine decât mobilierul din materiale dure.
 • Ramele pentru fotografii din sticlă revin cu sunetul. Poate doriți să încadrați acele fotografii și postere care nu au sticlă.

Planificați fluxul de Semnale

Experiența ta de plăcere depinde de mișcarea informațiilor. Datele sunt transferate prin fire și aer.

Zilele unui home theater în întregime care era autonom s-au încheiat. Vă puteți păstra playerul BluRay pentru a reda discuri. De fapt, deoarece câteva emisiuni mai vechi sunt difuzate folosind fluxuri 4K sau HD, singura metodă de a le vizualiza la o rezoluție clară este să le vizionați pe BluRay.

Cu toate acestea, majoritatea divertismentului este furnizată prin conectivitate prin cablu și semnale wifi. Firele trebuie ascunse în cel mai bun mod posibil. Firele care se deplasează în lateral și în fața camerei pentru filme pot fi ascunse în intradose. Anumite sisteme de sunet home theater trimit semnale wireless către difuzoare.

 1. Creați un ecran de film drop-down

Dacă dețineți un sistem electronic de proiecție video, un avantaj este că puteți pune ecranul deoparte după ce ați terminat de vizionat programul. Televizoarele cu ecran plat, dimpotrivă, nu pot fi ținute într-un dulap.

Ecranele pentru filme pot fi reglate manual să coboare și să se ridice manual. De asemenea, puteți achiziționa un ecran de film electronic care poate fi coborât și ridicat la apăsarea unui singur buton.

 1. Păstrați-vă sala de film de acasă simplă

Nu vă lăsați ademenți să vă umpleți cinematograful cu tchotchkes și curiozități aproape de ecran. S-ar putea să fi cumpărat acele postere de film la licitație și ai vrea să le agăți, dar sunt doar o distragere a atenției atunci când sunt afișate pe peretele de lângă ecran.

Unde puteți afișa vechile afișe de film? În spatele teatrului, pentru a nu distra atenția ochiului.

 1. Suspendați proiectorul

Pentru a vă proteja achiziționarea costisitoare a videoproiectorului, atârnă proiectorul de tavan, în loc să-l așezați pe pământ. Sunt de vânzare kituri de suspendare care pot fi conectate la toate videoproiectoarele.

Suporturile de suspensie pentru proiectoare vin cu gimbaluri care vă permit să înclinați proiectorul astfel încât să se potrivească cu imaginea afișată pe ecran.

Un avantaj al suspendării, de asemenea, este că majoritatea truselor de suspendare vin cu încuietori și chei care vă permit să asigurați securitatea proiectorului împotriva furtului.

 1. Pictează-ți pereții și tavanele cu o vopsea întunecată pentru tavane și pereți.

Iluminarea în sala de film de acasă este controlată prin utilizarea pereților de culoare închisă.

Camerele de film de acasă obțin și rezultate mai bune de la tavanele întunecate aproape de ecran. Albul este de obicei culoarea tavanului, deoarece este cel mai bun reflector de lumină. În cazul sălilor home cinema, reflectarea luminii nu este o idee bună. Luați în considerare reducerea nuanței tavanului cu o culoare gri sau neutră.

 1. Ferestre de prim plan

Ar trebui să vă gândiți să închideți ferestrele. Transformarea unei ferestre în perete este cea mai bună opțiune pentru a opri transmiterea sunetului și a luminii din exterior.

Camera dvs. ar putea avea restricții de ieșire care vă interzic să închideți toate ferestrele din cameră. Contactați departamentul local de autorizare.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *