15 strategii pentru a-ți face părul să crească mai repede

Câțiva oameni norocoși obține părul lung râvnit este doar o chestiune de. Pentru cei mai mulți dintre noi este nevoie de perseverență, determinare și schimbări conștiente în rutina noastră de îngrijire a părului. Dacă te simți frustrat pentru că părul tău nu crește atât de lung, sau cu viteza pe care ți-ai dori, nu te apuca încă de extensii. Aflați aceste sfaturi de top pentru a vă îndrepta (și părul) în direcția potrivit

Tăiați în mod regulat

Totuși, ar putea părea contradictoriu, dacă sunteți în căutarea unui păr lung și sănătos, ar trebui să aveți tuns regulat. „Deși tunsorile nu vă vor face părul să crească mai repede, ele îndepărtează vârfurile despicate care dăunează părului”, a explicat stilistul celebru Michael Duenas. „Eliminând ruperea creează un aspect că îți crești părul mai repede.” Deoarece despicarea vârfurilor care se rupe ar putea duce la reducerea lungimii părului, precum și la volum, strălucire și netezime. Dacă sunteți interesat să știți cu exactitate cât timp va dura între tunderi, citiți acest ghid.

Nu te lăsa ademenit să devii blondă.

Oricât de elegant pare părul platinat și are un aspect frumos, trecerea de la o nuanță mai închisă la un blond mai deschis poate face diferența pentru părul tău cel mai lung. „Când cuticula părului este deteriorată din cauza înălbirii, ai putea experimenta mai multe vârfuri despicate sau ruperi”, explică Elizabeth Hiserodt, colorista senior al Salonului Cutler din New York. „Cu cât te supui mai puține tratamente chimice, cu atât părul tău se va dezvolta mai mult.

Distribuie uleiurile naturale in parul tau.

Ideea de a dormi cu părul neperiat poate fi tentantă atunci când ești epuizat, dar a face câteva mișcări rapide poate fi benefic pentru sănătatea ta. „Începând cu scalpul, aplică perii cu peri de mistreț pentru a distribui uleiurile scalpului în mod uniform pe părul tău, pentru a te asigura că rămâne hidratat în mod natural”, ne sfătuiește colorista și antrenorul senior Meri Kate O’Connor în salonul Eva Scrivo Salon. Bonus suplimentar: această acțiune simplă în fiecare seară va ajuta la îmbunătățirea circulației, ceea ce poate face părul mai sănătos.

Asigurați-vă că mâncați hrana potrivită.

Un păr puternic și de lungă durată nu depinde doar de produsele pe care le aplicați pe păr. De asemenea, se bazează pe ceea ce pui în corpul tău. „Pentru a crește creșterea părului, este esențial să hrănești părul din interior”, explică dr. Francesco Fusco, un dermatolog din New York. „Încercați să creșteți cantitatea de proteine ​​pe care o consumați consumând alimente precum pește, fasole, nuci, nuci și crește în general.” În cazul în care nu ești iubitor de carne, dar totuși trebuie să încerci să ții o dietă bogată în proteine. Dr. Fusco avertizează că femeile care nu se satură din ea experimentează adesea „mai multă vărsare”. Nutriționistul de la GoodHousekeeping.com, Jaclyn London, MS, RD, CDN adaugă că alimentele bogate în proteine, precum și vitaminele A, C și E, minerale precum zincul și fierul și acizii grași omega-3 pot contribui la un păr mai sănătos.

5. Atenție la folosirea instrumentelor de coafare termică.

„Încetează să-ți coafezi părul” ne sfătuiește stilistul anului Ken Paves. Dacă trebuie să folosiți căldura, Paves recomandă scăderea temperaturii și aplicarea unui protector de căldură, în caz contrar, riscați să vă deteriorați părul care ar putea duce la încrețire și rupere.

Nu vă spălați atât de des părul.

În trecut, ați văzut numeroasele mărturii care atribuie părul bun „fără caca”, dar înțelegeți de ce acest lucru vă aduce de fapt beneficii părului? „Șamponarea părului de două până la trei ori pe săptămână permite uleiurilor derivate natural să pătrundă în păr, ceea ce îi permite să-și reînnoiască și să-și hidrateze propriul păr”, explică Paves.

Includeți o vitamină în A.M. rutină.

Dacă dieta dvs. nu oferă nutriția adecvată, un supliment vă poate ajuta. „Căutați să cumpărați o multivitamină făcută și marcată ca „Pentru păr, piele și unghii”, ne sfătuiește dr. Fusco. „Acestea sunt pline de vitamine vitale, cum ar fi biotina, vitaminele C și B, care ajută la menținerea sănătății părului.” ar putea observa o piele mai bună în acest proces!

Încheiați dușul dându-i o clătire răcoritoare.

Un duș fierbinte nu este doar dăunător pentru piele, ci este și dur pentru păr. „Reduceți temperatura apei după curățare”, recomandă Paves. „Și spală-te cu apă rece pentru a proteja cuticula și pentru a crește rezistența părului înainte de coafare.”

Ai grijă când periezi părul ud.

Părul este mai predispus la rupere atunci când este umed, totuși, dacă trebuie să eliminați nodurile după duș, asigurați-vă că utilizați o perie de păr care va fi blândă cu părul. „Folosirea unui Tangle Teezer sau Wet Brush este crucială”, spune stilistul Davey Partain de la salonul Kennaland din Brooklyn. El mai spune că metoda este la fel de importantă pentru dispozitiv. „Începeți prin a peri ușor vârfurile și creșteți cantitatea de păr pe care o periați. Nu periați doar stratul superior de păr, ci aplicați peria și pe părul de dedesubt.”

Începeți prin a utiliza minoxidil.

Cumpărați o sticlă de Rogaine pentru femei conform lui April Franzino, directorul de frumusețe al Good Housekeeping. „Ingredientul cheie care este activ, minoxidilul este aprobat de FDA și s-a dovedit că reduce căderea părului și încurajează creșterea părului cu utilizarea regulată, în conformitate cu instrucțiunile de pe ambalaj.”

Nu mai faceți „curățările” la modă.

Companiile de diete ar putea pretinde că a face o „curățare” vă poate schimba întreaga viață, totuși, Duenas le descurajează cu tărie. „A face curățare este dăunătoare pentru sănătatea părului, deoarece îți privezi nutriția corpului”, avertizează Duenas. „După o curățare, chiar și pentru o săptămână, veți vedea încetinirea creșterii părului și șuvițe plictisitoare.”

Te poti odihni pe o fata de perna de matase.
Posibilitatea de a avea un păr mai bun în timpul somnului este posibilă; tot ce trebuie să faceți este să vă schimbați fața de pernă. „Mătasea este blândă pentru întreținerea părului – previne ruperea și încurcarea”, spune Jesleen Ahluwalia M.D., un medic de la Spring Street Dermatology din New York City. Cu cât simți mai puțină rupere a părului, cu atât părul tău va crește mai mult. (Fesele de pernă din mătase Slip sunt disponibile într-o gamă de nuanțe frumoase.)

Ia notă de pielea ta.

Nu este dificil să vezi părul strălucitor la început și să crezi că produsul funcționează. Cu toate acestea, Dean sugerează să arunci o privire mai detaliată. „Ce face produsul pentru pielea dumneavoastră, de obicei, ceea ce face texturii părului”, spune dr. Dean. „Îți face pielea să se simtă uscată și umflată sau grea? Se simte ceară, grea sau lipicioasă? Simți că este moale, moale, hidratată, mătăsoasă și moale?” Tratează-ți părul ca și cum ar fi tratat pentru propria ta piele, deoarece este o parte suplimentară a corpului tău! Dacă foliculii de păr din părul tău sunt blocați și înfundați, atunci nu există nicio posibilitate ca și acesta să crească.

Consumă multe proteine ​​și bea multe lichide.

Tijele de păr sunt create din cheratina, care este un fel de proteină. O dietă bogată în aminoacizi și proteine ​​(componentele de bază ale proteinelor) va oferi organismului dumneavoastră nutrienții de care are nevoie pentru a crea noua cheratina. Acest lucru poate accelera viteza de creștere a părului tău! În timp ce o faci, menține-te hidratat. Acest lucru va preveni uscarea scalpului și părului.

Nu vă spălați părul în fiecare zi.

Acțiunea de a vă spăla zilnic părul îl va usca rapid. De asemenea, îl expui mai des la apă mai tare (și este adevărat că până și apa „moale” este plină de minerale) și asta creează multă mizerie. Dacă vă spălați părul o dată sau două pe săptămână, veți observa că este mai moale, mai fin și mai durabil. Fiți conștienți de faptul că ar putea dura câteva săptămâni pentru a vă obișnui! Nu fi surprins de părul tău ușor gras la început. Fii sigur că va reveni la normal odată ce scalpul tău încetează să compenseze toată uscăciunea pe care a trebuit să o înduri.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *